6 Στατιστικά που αποδεικνύουν την σημασία της σωστής τηλεφωνικής υποστήριξης

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ

7/15/2022 1 min read

Υποψήφιοι και υφιστάμενοι πελάτες τηλεφωνούν στην επιχείρησή σας σε καθημερινή βάση και αναμένουν την ανάλογη τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Η σωστή τηλεφωνική υποστήριξη λοιπόν είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που θα κρίνει αν θα συνεργαστούν με εσάς ή με κάποιον ανταγωνιστή σας. Οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να του προσφέρουμε τη καλύτερη τηλεφωνική εμπειρία.

Σίγουρα μια δοκιμασμένη και οικονομική λύση είναι να απευθυνθείτε σε ένα τηλεφωνικό κέντρο με επαγγελματίες γραμματείς που θα αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου την απάντηση και διαχείριση των κλήσεων της επιχείρησής σας. Ωστόσο δεν είστε έτοιμοι για αυτή την απόφαση και θέλετε να τα διαχειρίζεστε μόνοι σας, παρόλο που δεν προλαβαίνετε;

Πάμε να δούμε τώρα 6 ενδιαφέροντα στατιστικά που θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη:

80% των πελατών επιλέγει την τηλεφωνική επικοινωνία.

Με ένα τόσο σημαντικό ποσοστό πελατών να επιλέγει την τηλεφωνική επικοινωνία για την εξυπηρέτηση του είναι αναγκαίο να έχετε στη διάθεση σας έμπειρο και εκπαιδευμένο προσωπικό που να μπορεί να δώσει τις βασικές πληροφορίες στο πελάτη και να λύσει προβλήματα που αφορούν την επιχειρηματική σας λειτουργία.

70% των πελατών δε θα αφήσουν μήνυμα φωνητικού ταχυδρομείου, αν η κλήση τους δεν απαντηθεί.

Εάν αρκετές από τις κλήσεις σας δεν απαντηθούν, χάνετε πελάτες. Με αποτέλεσμα να βρουν μια άλλη ανταγωνιστική εταιρεία να εξυπηρετηθούν, όταν δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. Βέβαια είναι φυσιολογικό να μην μπορείτε να απαντήσετε όλες τις κλήσεις, όταν είστε πιεσμένοι με άλλες εκτελεστικές εργασίες που αφορούν το επαγγελματικό σας τομέα. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να σκεφτείτε τη λύση της ανάθεσης των κλήσεων σας σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο.

70% θα τερματίσει τη συνεργασία μαζί σας, αν λάβει κακή τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Μία μη εκπαιδευμένη γραμματέας που δεν είναι σε θέση να δώσει τη κατάλληλη πληροφόρηση στους καλούντες, είναι πολύ πιθανόν να τους διώξει. Αντίθετα, όταν χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης η οποία διαθέτει εκπαιδευμένο προσωπικό, δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Γιατί; Οι λειτουργοί τηλεφωνικής εξυπηρέτησης είναι αφοσιωμένοι σε αυτή τη δουλειά και δεν χρειάζεται να ασχοληθούν για παράδειγμα με λογιστικές εργασίες, με πελάτες που κυκλοφορούν μέσα στα γραφεία σας και να αποσπαστεί η προσοχή τους.

80% των πελατών προτιμά την ανθρώπινη επικοινωνία, από ότι ένα απρόσωπο email.

Οι πελάτες ζητούν την ανθρώπινη επικοινωνία και δε μπορούμε να το κρίνουμε αρνητικά. Ο ήχος μιας πραγματικής ανθρώπινης φωνής κάνει έναν πελάτη να αισθάνεται ότι λαμβάνει την απαραίτητη προσοχή. Οπότε έχοντας κάποιον λειτουργό που μπορεί να απαντήσει στις ερωτήσεις τους στο τηλέφωνο αντί να στείλει ένα email, δημιουργεί τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πελάτη.

60% των πελατών δήλωσε ότι δε συνεργάστηκαν με κάποια εταιρεία, επειδή ο λειτουργός δεν κατάφερε να τους πείσει με τα επιχειρήματα του.

Η τηλεφωνική υποστήριξη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ικανότητες του λειτουργού του τηλεφωνικού κέντρου. Όταν η τηλεφωνική σας κλήση αντιμετωπίζεται ανεπαρκώς, επηρεάζει την εικόνα της εταιρείας σας ή του brand σας. Εσείς θα συνεργαζόσασταν με κάποια εταιρεία που δεν ξέρει να εξηγήσει τι προσφέρει; Νομίζω πως όχι.

50% των πελατών περιμένουν περισσότερα από την τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών από ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, από τη στιγμή που οι προσδοκίες των πελατών έχουν αυξηθεί και ο ανταγωνισμός των επιχειρήσεων είναι πλέον μεγάλος. Όλοι οι πελάτες θέλουν να αντιμετωπίζονται σαν VIP Customers, και μια καλή τηλεφωνική κλήση προσωπικής εξυπηρέτησης, τους δίνει αυτό το συναίσθημα. Όλα αυτά τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν την ανάγκη για μια υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησή σας. Η τηλεφωνική υποστήριξη της επιχείρησή σας δεν πρέπει να είναι έξοδο, αλλά επένδυση!

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ TRANSFER SOLUTIONS CALL CENTER

Εξειδικευόμαστε στη τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτες, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων σε καθημερινή βάση, προσφέροντας την υπηρεσία της Τηλεγραμματείας σε αρκετές επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο και την Ελλάδα.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22.355.334 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.