9 μυστικά για να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

7/15/2022 1 min read

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι επιχειρήσεις που θα καταφέρουν να χτίσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους πελάτες τους είναι και οι πιο επιτυχημένες στο τομέα τους. Προσοχή!

Μεγάλες εταιρείες δεν είναι μόνο αυτές που κάνουν υψηλές πωλήσεις, αλλά αυτές που διαθέτουν πιστούς πελάτες με τη σωστή εξυπηρέτηση που προσφέρουν. Οι πιστοί πελάτες αποφέρουν σταθερότητα και ανάπτυξη στην επιχείρηση.

Πάμε να δούμε ποια είναι τα μυστικά για να χτίσετε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας:

1. Αποφύγετε να πουλήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αν δεν είναι προς το συμφέρον του πελάτη σας.

Πολλές φορές ο πελάτης δεν είναι σίγουρος για την αγορά του και αν πραγματικά θα τον βοηθήσει αυτό που αγοράζει. Να είστε ειλικρινείς μαζί του και να μην του προσφέρετε κάτι που δεν θα ταιριάζει στις ανάγκες του.

2. Μην παρουσιάζετε τα οφέλη του προϊόντος ή της υπηρεσίας τα οποία δε θα είναι καθόλου χρήσιμα στον πελάτη σας.

Τα οφέλη μπορεί να είναι εξαιρετικά, αλλά να μην καλύπτουν τις ανάγκες του. Οπότε πείτε την αλήθεια και αφήστε να πάρει την απόφαση μόνος του.

3. Μην υπόσχεστε κάτι που δεν μπορείτε να προσφέρετε.

Πολλοί πωλητές δυσκολεύονται να πουν όχι στους πελάτες τους. Αν προτείνετε μια λύση η οποία δεν είναι εφικτή ή δεν είναι μέσα στην προθεσμία που έχετε θέσει , σίγουρα θα έχετε πρόβλημα αξιοπιστίας.

4. Προσπαθήστε όσο είναι εφικτό να κρατήσετε τις τιμές των προϊόντων ή υπηρεσιών σας σταθερές και χωρίς μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των πελατών σας

Αν και οι ανάγκες του εκάστοτε πελάτη διαφέρουν με αποτέλεσμα να διαφέρει και η τιμολόγηση του, προσπαθήστε να κρατήσετε μια ισορροπία τιμών. Αν οι πελάτες σας ανακαλύψουν μεγάλες απόκλισεις στις τιμές σας για την ίδια υπηρεσία, σίγουρα αυτό θα διαταράξει τις σχέσεις σας.

5. Αν μετά την πώληση υπάρξει πρόβλημα με το προϊόν ή την υπηρεσία σας, απλά διορθώστε το λάθος ή την παράλειψη.

Μην ψάχνετε για δικαιολογίες και τηρείστε την υπόσχεση που δώσατε στο πελάτη σας με κάθε κόστος. Δείξτε επαγγελματισμό στις ενέργειες σας. Λάθη γίνονται και είναι ανθρώπινα. Διορθώστε τα και όλα θα πάνε καλά.

6. Ενημερώστε γρήγορα και άμεσα τον πελάτη σας, αν κάτι πηγαίνει λάθος με το προϊόν ή την υπηρεσία του.

Σίγουρα δε θέλετε να το ανακαλύψει μόνος του. Αν νομίζετε ότι ο πελάτης σας θα αναστατωθεί με τις κακές ειδήσεις, φανταστείτε αν ανακαλύψει ότι το γνωρίζατε για παράδειγμα δύο εβδομάδες πριν και δεν τον ενημερώσατε έγκαιρα. Σίγουρα η αντίδραση του θα είναι χειρότερη.

7. Όταν μιλάτε για τον ανταγωνισμό σας, να είστε προσεκτικοί στις εκφράσεις σας και να δείχνετε σεβασμό για τους ανταγωνιστές σας.

Πολλοί επαγγελματίες κάνουν το ίδιο λάθος όταν προσπαθούν να πουλήσουν κάτι. Μειώνουν την αξία του ανταγωνιστή τους, για να εξυψώσουν τα δικά τους προϊόντα ή υπηρεσίες. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να φαίνονται ασήμαντοι και άπειροι στα μάτια του πελάτη τους. Αφήστε το πελάτη σας να διακρίνει μόνος του ποιο είναι το καλύτερο και πιο συμφέρον για εκείνον.

8. Σεβαστείτε τους συναδέλφους και την ομάδα σας και μην ''κλέβετε'' την προσπάθεια τους.

Εξάλλου ο στόχος σας είναι κοινός. Να αυξήσετε τις πωλήσεις της επιχείρησης. Η επιχείρηση πρέπει να δείχνει ενωμένη και οι πωλητές της να ακολουθούν κοινή πορεία στα μάτια του πελάτη. Αν δεν μπορείτε να συνεργαστείτε με τους συναδέλφους σας, πώς θα είναι σίγουρος ο πελάτης σας ότι θα ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του και θα μπορέσετε να συνεργαστείτε μαζί του.

9. Δώστε υποσχέσεις και τηρείστε τα λεγόμενα σας.

Αυτό είναι που μένει ως τελική εντύπωση στο πελάτη σας. Αν αυτά που ζήτησε ή αυτά που του υποσχεθήκατε, τα κάνατε πράξη. Με άλλα λόγια, η κάλυψη των προσδοκιών και των απαιτήσεων που είχε από την επιχείρησή σας.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα κάνετε την επιχείρηση σας να διαφέρει από τον ανταγωνισμό, θα δώσετε μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και θα δημιουργήσετε σταθερούς και πιστούς πελάτες.

Στην Transfer Solutions Call Center εξειδικευόμαστε στη τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτες, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων σε καθημερινή βάση, προσφέροντας την υπηρεσία της Τηλεφωνικής Υποστήριξης – Τηλεγραμματείας σε αρκετές επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε σχεδόν με άριστο τρόπο δύσκολους ή απαιτητικούς πελάτες και να τους προσφέρουμε άμεση και γρήγορη τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22 021040 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!