9 Τρόποι για να κάνετε τους πελάτες να επιστρέφουν στην επιχείρησή σας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

7/14/2022 1 min read

Όταν οι πελάτες αφήσουν μια θετική κριτική για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, αυτό δε σημαίνει ότι θα συνεχίζουν να αγοράζουν από εσάς και δε θα επισκεφτούν και κάποιον ανταγωνιστή σας.

Η αυξανόμενη πελατεία είναι πολύ σημαντική για την επιχείρησή σας. Η σταθερή πελατεία όμως είναι απαραίτητη για να ξεχωρίσετε και να γίνετε αγαπημένος προορισμός!

Οι περισσότερες επιχειρήσεις ρίχνουν το βάρος περισσότερο στους νέους πελάτες, αλλά είναι το ίδιο σημαντικοί και οι υφιστάμενοι πελάτες. Οι πελάτες που επιστρέφουν ξανά και ξανά, είναι ο αιμοδότης της επιχείρησής σας και χάρη στα social media μπορούν να γίνουν οι πιο φανατικοί online πρεσβευτές σας.

Το να προσπαθείτε να πουλήσετε συνέχεια στους ίδιους πελάτες, σαφέστατα είναι λανθασμένη σαν φιλοσοφία, επειδή οι πελάτες φεύγουν και έρχονται και δεν υπάρχει συμβόλαιο που θα τους σταματήσει. Οπότε ο πιο ρεαλιστικός στόχος για εσάς θα πρέπει να είναι να επιστρέφουν σε εσάς περισσότερες φορές από ότι στους ανταγωνιστές σας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα εστιατόρια που επισκέπτεστε. Σίγουρα λατρεύετε να πηγαίνετε σε κάποια εστιατόρια, αλλά κάποια στιγμή θα πάτε και σε άλλο. Σωστά;

Πάμε να δούμε 9 τρόπους για να κάνετε τους πελάτες να επιστρέφουν στην επιχείρησή σας

1. Διατηρήστε συχνή επαφή.

Μετά την πώληση τους προϊόντος ή της υπηρεσίας πρέπει να κρατήσετε επαφή με τους πελάτες σας. Είναι πολύ σημαντικό να διαθέσετε ορισμένους οικονομικούς πόρους προς αυτή την κατεύθυνση. Αρχικά μπορείτε να είστε πιο ενεργητικοί μαζί τους στα social media , να συμμετέχετε σε συζητήσεις μαζί τους. Επιπλέον μπορείτε να στέλνετε ενημερωτικά emails - newsletters ή SMS για μελλοντικές προσφορές ή ακόμα και τηλεφωνική επικοινωνία που θα αναθερμάνει το ενδιαφέρον τους. Ωστόσο υπάρχει μια λεπτή γραμμή ισορροπίας μεταξύ της διατήρησης της επαφής και της ενοχλητικής συμπεριφοράς. Οπότε προσέξτε να μην την ξεπεράσετε!

2. Θεωρήστε ως δεδομένο ότι δε σας θυμούνται.

Οι πελάτες οι οποίοι χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες σας μια φορά, δε σημαίνει ότι θα χρειαστούν τις ίδιες υπηρεσίες στο μέλλον. Φανταστείτε ότι αγωνίζεστε καθημερινά να φτάσετε στα μάτια των ίδιων αγοραστών, ενώ οι πελάτες σας έχουν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες άλλους περισπασμούς. Αυτό ισχύει και για επιχειρήσεις λιανικής και σε επιχειρήσεις business to business. Οπότε φροντίστε να τους υπενθυμίσετε ότι είστε εδώ για οποιαδήποτε μελλοντικά projects επιθυμούν.

3. Δημιουργήστε φρέσκες και νέες εμπειρίες.

Δώστε στους πελάτες σας ένα λόγο για να αγοράσουν ξανά από εσάς. Επιμεληθείτε τις προσφορές σας και παρουσιάστε κάτι καινούριο που θα τους αναγκάσει να σας εμπιστευτούν ξανά. Οι νέες προσφορές και οι ενημερώσεις είναι ένας σημαντικός λόγος για να κρατάτε ζωντανό το ενδιαφέρον τους.

4. Ενθουσιάστε τους πελάτες σας.

Όταν κάποιος ξεπεράσει τις προσδοκίες μας, δημιουργείται το αίσθημα της ευχαρίστησης και του ενθουσιασμού. Αυτό μπορεί να είναι από το πιο απλό που είναι να θυμηθείτε το όνομά του πελάτη σας, μέχρι και το πιο σύνθετο που είναι ένα δώρο για τα γενέθλια του. Ανταμείψτε τους πελάτες που αγοράζουν πιο συχνά με εκπτώσεις στις αγορές τους.

5. Συμμετέχετε σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Μια φιλανθρωπική δραστηριότητα, όπου θα προσφέρετε πραγματική βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, δίνει την ευκαιρία στους πελάτες να βοηθήσουν και οι ίδιοι από την πλευρά τους για ένα κοινό σκοπό. Σίγουρα αυτή η εξέλιξη τους κάνει να αισθάνονται καλύτερα που αγοράζουν από εσάς προϊόντα ή υπηρεσίες και δείχνει ότι είστε μια επιχείρηση βαθιά ευαισθητοποιημένη.

6. Βρείτε σωστούς συνεργάτες.

Μπορεί να διαθέτετε το καλύτερο προϊόν στην αγορά, αλλά αν δεν υπάρχει ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών, όλα καταλήγουν στο κενό. Τοποθετήστε εξειδικευμένους ανθρώπους στα διάφορα πόστα και βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμοι να παρέχουν εξαιρετική εξυπηρέτηση στους πελάτες σας. Η θετική αλληλεπίδραση του προσωπικού σας με τους πελάτες θα τους οδηγήσει σε επαναλαμβανόμενες αγορές.

7.Διευκολύνετε την επικοινωνία.

Μη βάζετε εμπόδια στην επικοινωνία με τους πελάτες σας. Προσπαθήστε να έχετε κάποιον άνθρωπο ο οποίος θα χειρίζεται την τηλεφωνική σας επικοινωνία και την online παρουσία σας. Απαντήστε στα σχόλια στα social media και χειριστείτε τις απορίες τους. Οι πελάτες αγαπούν τις επιχειρήσεις που μπορούν να προσεγγίσουν.

8. Ακούστε τους πελάτες σας.

Οι πελάτες θέλουν να μιλήσουν και να ακουστούν! Ρωτήστε τη γνώμη τους για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, ώστε να έχετε ολοκληρωμένη εικόνα για την επιχείρησή σας. Στείλτε ερωτηματολόγια ή έρευνες και δώστε κίνητρο για να τις απαντήσουν. Αξιοποιήστε τις πληροφορίες που λάβατε.

9. Δείξτε την εκτίμηση σας.

Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας με ένα απλό ευχαριστώ. Δε χρειάζεται να κάνετε πολύπλοκα πράγματα. Στείλτε μια ευχαριστήρια επιστολή ή μια ειδική έκπτωση για την επιτυχή συνεργασία σας. Η δημιουργία ισχυρών σχέσεων εμπιστοσύνης με τους πελάτες σας απαιτεί χρόνο και συνεχή προσπάθεια, αλλά το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι σπουδαίο.

Στην Transfer Solutions Call Center εξειδικευόμαστε στη τηλεφωνική επικοινωνία με πελάτες, καθώς διαχειριζόμαστε μεγάλο όγκο εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων σε καθημερινή βάση, προσφέροντας την υπηρεσία της Τηλεφωνικής Υποστήριξης – Τηλεγραμματείας σε αρκετές επιχειρήσεις σε όλη την Κύπρο.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουμε αποκτήσει, μας δίνει τη δυνατότητα να χειριστούμε σχεδόν με άριστο τρόπο δύσκολους ή απαιτητικούς πελάτες και να τους προσφέρουμε άμεση και γρήγορη τηλεφωνική εξυπηρέτηση.

Αν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε και εσείς ένα οργανωμένο τηλεφωνικό κέντρο με έμπειρες γραμματείς οι οποίες θα διαχειρίζονται με σεβασμό και αξιοπιστία τις κλήσεις και τα ραντεβού της επιχείρησής σας μπορείτε να μας καλέσετε στο 22 021040 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας!