Η Offsite έγραψε για εμάς!

''Transfer Solutions – Η λύση που κάνει τη διαφορά στη γραμματειακή υποστήριξη!''

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

1/18/2022

''Transfer Solutions – Η λύση που κάνει τη διαφορά στη γραμματειακή υποστήριξη!''

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε μία νέα εποχή, όπου οι ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων έχουν αυξηθεί με αποτέλεσμα η γραμματειακή τους υποστήριξη να είναι αναγκαία και να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις εξειδίκευσης. Ωστόσο λόγω του υψηλού κόστους, ο νέος επιχειρηματίας αναγκάζεται να κάνει όλες τις εκτελεστικές εργασίες μόνος του με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στον επαγγελματικό του τομέα. Έτσι αναζητεί νέους τρόπους για να ανταποκριθεί στις καθημερινές του εργασίες, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός. Αυτή την ανάγκη των επιχειρήσεων, έρχεται να καλύψει η υπηρεσία της Τηλεγραμματείας της Transfer Solutions Ltd βοηθώντας τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και συμβάλλοντας στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη τους.

Η Τηλεγραμματεία δεν ανταγωνίζεται την παραδοσιακή γραμματεία, αλλά προσφέρει μια επιπλέον λύση στους επαγγελματίες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απασχολούν μόνιμο προσωπικό σε καθημερινή βάση. «Βασική μας υπηρεσία είναι η διαχείριση των εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων των πελατών μας και στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μαζί τους μια μακροχρόνια σχέση, η οποία να βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την τιμιότητα και στην εχεμύθεια. », εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Νίκος Αντωνίου.

Πως λειτουργεί ακριβώς η υπηρεσία;

Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός, έξυπνος και εύκολος: Παρέχουμε έναν αποκλειστικό τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο μπορεί ο πελάτης να κάνει εκτροπή την επαγγελματική του γραμμή ή το κινητό του τηλέφωνο ή ακόμη να τον γνωστοποιήσει στην επαγγελματική του κάρτα. Οι άρτια εκπαιδευμένοι γραμματείς μας διαχειρίζονται τις κλήσεις με επαγγελματισμό αλλά και εχεμύθεια. Απαντούν εκ μέρους της εταιρείας με τον τρόπο που επιθυμεί ο πελάτης και ακολούθως ενημερώνουν τον πελάτη για το περιεχόμενο της κλήσης, στην χρονική στιγμή και με τον τρόπο που εκείνος προεπιλέγετε (sms/email/call/fax).

Ποια είναι τα οφέλη της υπηρεσίας;

Κατ’ αρχήν ενισχύεται η εικόνα και το κύρος της εταιρείας, ενώ μειώνεται σημαντικά το λειτουργικό κόστος της εκάστοτε επιχείρησης. Επίσης, ο πελάτης απαλλάσσεται από θέματα διαχείρισης και εκπαίδευσης προσωπικού καθώς και από προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του προσωπικού. Βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πελατών του και αυξάνεται σημαντικά η παραγωγικότητα της επιχείρησης. Προσφέρονται επαγγελματικές προσωποποιημένες υπηρεσίες και υπάρχει ευελιξία στην υπηρεσία ώστε να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις ανάγκες και την οικονομική δυνατότητα του πελάτη.

Παρέχεται άλλες υπηρεσίες;

Η Εταιρεία μας προσφέρει εκτός της Τηλεγραμματείας και υπηρεσίες οι οποίες συνθέτουν τις εργασίες ενός πλήρους οργανωμένου γραφείου όπως υπενθύμιση και διαχείριση ραντεβού, δακτυλογραφήσεις επαγγελματικών εγγράφων, διαχείριση απλής και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καταγραφή και διαχείριση παραπόνων, δημιουργία database και καταγραφή ιστορικού πελατών, γραμμή καταναλωτή, μαζικές αποστολές email & sms, απομαγνητοφωνήσεις κ.α Επιπλέον η Εταιρεία μας διενεργεί εξερχόμενες κλήσεις από υπάρχον πελατολόγιο για σκοπούς προώθησης και ενημέρωσης πελατών για προϊόντα/υπηρεσίες (telepromotion).

Ποιες εταιρείες μπορούν και πρέπει να την επιλέξουν;

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, αρχιτέκτονες, ασφαλιστές, καθηγητές, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς, τεχνικούς κλπ). Ορισμένοι από αυτούς απευθύνονται στην Τηλεγραμματεία προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της γραμματέας τους σε κάποιο άλλο τομέα και την απελευθερώνουν από τα τηλεφωνήματα, ενώ κάποιοι άλλοι για να αποκτήσουν συμπληρωματική γραμματειακή υποστήριξη για τις ώρες που δεν εργάζεται η γραμματέας τους. Επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν επιθυμούν να έχουν γραφείο αλλά έχουν άμεση ανάγκη από γραμματειακή υποστήριξη, αναθέτουν σε μια τέτοια εταιρεία τη διαχείριση των κλήσεών τους. Οι υπηρεσίες μας όμως απευθύνονται και σε οργανωμένες εταιρείες ακόμη και για τις εργάσιμες ώρες τους, για άμεση απάντηση των τηλεφωνικών κλήσεων όταν οι γραμμές τους είναι ήδη κατειλημμένες .

Ποιο το κόστος της υπηρεσίας αλλά και το όφελος που θα έχει στο τέλος μια επιχείρηση; Μπορεί κάποιος να την επιλέξει δοκιμαστικά;

Το κόστος της υπηρεσίας είναι ανά κλήση και μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Προσφέρονται πακέτα κλήσεων ανά μήνα, με το χαμηλότερο να ξεκινά από μόλις €40. Στην Transfer Solutions βασική αρχή μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους συνεργάτες μας. Στόχος μας είναι να αποτελέσουμε παγκύπρια την ιδανική γραμματέα για τους πελάτες μας και να βοηθήσουμε τις κυπριακές επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα και να βγουν αλώβητες από τον υψηλό ανταγωνισμό και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής. Αναθέτοντας λοιπόν τη γραμματειακή σας υποστήριξη στην Transfer Solutions, αναβαθμίζεται την οργάνωσή σας, βελτιώνεται την ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών σας, αυξάνεται την παραγωγικότητά σας και το διαθέσιμο χρόνο για ενασχόληση με τον επαγγελματικό σας τομέα και όχι με δευτερεύουσες εργασίες που επηρεάζουν την απόδοσή σας.

Παρακινούμε τους ενδιαφερομένους, να μας καλέσουν για ένα προσωπικό ραντεβού και χωρίς καμία δέσμευση στο +357 22021040 ή μέσω της ιστοσελίδας www.transfersolutionscy.com και να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία μας για μία δοκιμαστική περίοδο 5 ημερών δωρεάν.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Offsite για την προβολή της υπηρεσίας μας!