Η Reporter Cyprus έγραψε για εμάς!

Η Transfer Solutions Call Center παρέχει υπηρεσίες οργάνωσης γραφείου και διαχείρισης κλήσεων απαλλάσσοντας τους επαγγελματίες από την αναζήτηση και απασχόληση του κατάλληλου γραμματειακού προσωπικού.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

1/18/2022

20/12/2015 TRANSFER SOLUTIONS LTD - Γραμματέας εξ'αποστάσεως

Του Χαράλαμπου Μιχαήλ

charalambos.michael@imhbusiness.com

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ:

2013 - Ιδρύεται η εταιρεία

10 Εργαζόμενοι

11 Ώρες τηλεφωνικής υποστήριξης

4 Προσφερόμενες υπηρεσίες

Λύσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες που είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, είτε δεν διαθέτουν κατάλληλες εγκαταστάσεις για απασχόληση γραμματειακού προσωπικού προσφέρει η Transfer Solutions μέσα από το σύστημα γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως. Παράλληλα, οι υπηρεσίες της μπορούν να βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση τηλεφωνικών κέντρων εταιρειών. Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να την έχει επηρεάσει λόγω της ζήτησης υπηρεσιών χαμηλού κόστους.

Ιστορικό και ανάπτυξη

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2013 από τον Νίκο Αντωνίου με σκοπό την παροχή γραμματειακών υπηρεσιών εξ αποστάσεως μέσω τηλεφωνίας και διαδικτύου σε πολύ χαμηλό κόστος με τη χρήση τηλεπικοινωνιακής και διαδικτυακής υποδομής.

Η εταιρεία ξεκίνησε κυρίως με ίδια κεφάλαια, καθώς φιλοσοφία της είναι να μην προχωρήσει σε δανεισμό προτού ο κύκλος εργασιών και οι υπηρεσίες που προσφέρει αγγίξουν κάποια προκαθορισμένα όρια που έχει θέσει.

Η σταδιακή ανάπτυξή της οφείλεται εξ ολοκλήρου στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε χαμηλό κόστος και στην προσπάθειά της να βρίσκεται κοντά στους ελεύθερους επαγγελματίες που εξυπηρετεί. Με την καθημερινή διαχείριση χιλιάδων κλήσεων η εταιρεία απέκτησε την κατάλληλη εμπειρία, με αποτέλεσμα να αναπτύξει δεύτερη υπηρεσία, την Τηλεπροώθηση - Τηλεπωλήσεις.

Μέσα στα δύο χρόνια λειτουργίας της, η εταιρεία έχει αναλάβει τηλεφωνικές καμπάνιες ασφαλιστικών εταιρειών και προγραμμάτων, έχει προωθήσει σεμινάρια συμβουλευτικών εταιρειών, ιατρικά προϊόντα και υπηρεσίες, προϊόντα ομορφιάς και ευεξίας, ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop), εκπτωτικές κάρτες και τηλεφωνικές καμπάνιες μεγάλων φιλανθρωπικών οργανισμών.

Προσφερόμενες υπηρεσίες

Βασική υπηρεσία της Transfer Solutions Ltd είναι η τηλεγραμματεία ή αλλιώς γραμματειακή υποστήριξη από απόσταση. Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός, έξυπνος και εύκολος. Η εταιρεία παραχωρεί έναν αποκλειστικό τηλεφωνικό αριθμό στον οποίο μπορεί ο πελάτης να κάνει εκτροπή την επαγγελματική του γραμμή ή το κινητό του τηλέφωνο ή ακόμη να τον γνωστοποιήσει στην επαγγελματική του κάρτα.

Οι εκπαιδευμένοι γραμματείς της εταιρείας διαχειρίζονται τις εισερχόμενες κατά τρόπο που επιθυμεί ο πελάτης και ακολούθως τον ενημερώνουν για το περιεχόμενο της κλήσης με τον τρόπο που έχει προεπιλέξει (sms/email/call/fax). Επίσης, παρέχονται και υπηρεσίες οργανωμένου γραφείου όπως υπενθύμιση και διαχείριση ραντεβού, δακτυλογραφήσεις επαγγελματικών εγγράφων, διαχείριση απλής και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ενώ διενεργεί και εξερχόμενες κλήσεις από υπάρχον πελατολόγιο για σκοπούς προώθησης και ενημέρωσης πελατών.

Απαλλαγή γραφείου

Καθώς οι υπηρεσίες της Transfer Solutions απευθύνονται κυρίως σε ελεύθερους επαγγελματίες, δεν είναι απαραίτητο γι’ αυτούς να διαθέτουν γραφειακές εγκαταστάσεις, επωφελούμενοι της γραμματειακής υποστήριξης που παρέχει η εταιρεία. Ορισμένοι επαγγελματίες επιλέγουν τις υπηρεσίες τηλεγραμματείας προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες της γραμματέας τους σε κάποιο άλλο τομέα, ενώ κάποιοι άλλοι για να αποκτήσουν συμπληρωματική γραμματειακή υποστήριξη για τις ώρες που δεν εργάζεται η γραμματέας τους.

Βοήθησε η οικονομική κρίση

Η δυσπιστία των πελατών στην ικανότητα να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους αποτέλεσε το βασικό πρόβλημα για την εταιρεία, καθώς οι περισσότεροι επαγγελματίες δεν είναι εξοικειωμένοι με την όλη ιδέα της γραμματειακής υποστήριξης εξ αποστάσεως. Ωστόσο, η τεχνική υποδομή που διαθέτει η εταιρεία, ο επαγγελματικός χειρισμός των κλήσεων και ο σεβασμός στις ανάγκες του πελάτη, έχει μετριάσει τις αμφιβολίες που υπάρχουν. Η οικονομική κρίση δεν φαίνεται να επηρέασε τη λειτουργία της εταιρείας. Τουναντίον, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, η οικονομική κρίση ευνόησε λόγω του ότι η τηλεγραμματεία αποτελεί οικονομική λύση για τις επιχειρήσεις που θέλουν να μειώσουν τα έξοδά τους, αλλά ταυτόχρονα να βελτιώσουν την ποιότητα της εξυπηρέτησης που προσφέρουν.

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Μεγαλύτερη πρόκληση στη λειτουργία της εταιρείας είναι η ορθή διαχείριση και η συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού καθώς καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει και ευχαριστημένους αλλά και δυσαρεστημένους πελάτες. Παράλληλα, πρόκληση αποτελεί η ανταπόκριση στις διαρκώς αυξανόμενες προσδοκίες των πελατών, η παρακολούθηση και εφαρμογή των νέων τεχνολογιών, καθώς επίσης και η διατήρηση του χαμηλού κόστους παροχής υπηρεσιών χωρίς να γίνονται εκπτώσεις στην ποιότητα.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Μεγάλη επιβράβευση για την εταιρεία ήταν επιλογή της να στηρίξει το έργο φιλανθρωπικού οργανισμού ως τηλεφωνικοί υποστηρικτές σε εκδήλωση όπου τα έσοδα χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία δυο κινητών ιατρικών μονάδων που λειτουργούν μέσω σχολικών επισκέψεων με στόχο τον προληπτικό έλεγχο σε ένα τόσο σημαντικό σκοπό.

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Στόχος είναι να αποτελέσει παγκύπρια την ιδανική λύση για γραμματειακή υποστήριξη, ενώ στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνονται η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και η αύξηση του ωραρίου εξυπηρέτησης σε 24ωρη βάση.